Skip links

Personeel

Bij het doorlopen van de processen wordt gekeken hoe de interne communicatie verloopt binnen het team.

Ook hoe teams afdelingsbreed met elkaar communiceren. Hoe beter er wordt samengewerkt hoe effectief en efficiënt het product door het proces kan stromen. Het kan zijn dat er verstoringen zijn binnen de communicatie die blootgelegd worden bij het doorlichten van de processen. Adequaat en goed communiceren draagt onder anderen bij aan de verbetering van kwaliteit en betrokkenheid van het team. Wat aangeeft dat personeel een belangrijke factor is. Vaak is verandering lastig voor mensen, maar wel noodzakelijk.

Slimmer produceren kan leiden tot weerstand, terwijl dit een efficiëntere oplossing is die geen extra investering kost.

Maar een andere manier van werken. LPC kan laten zien wat voor voordelen er te behalen zijn met slimmer te produceren om de betrokkenheid en bereidheid te vergroten. Continue ontwikkeling is tegenwoordig geen luxe, maar een keiharde eis om van betekenis te zijn. Dat geldt voor organisaties én hun mensen. Tegelijk liggen daar ook grote kansen om op positieve wijze het verschil te maken.

Ieder mens is uniek en heeft specifieke talenten.

Door deze te koesteren en op krachtige wijze te koppelen aan de organisatiedoelstellingen ontstaat de flow die succesvolle organisaties kenmerkt. Juist in deze onzekere tijden is het belangrijker dan ooit om in contact te blijven met je mensen. Het voeren van jaarlijkse functioneringsgesprekken leveren hier geen bijdrage aan. Juist nu is daarom het moment aangebroken om te switchen van functioneringsgesprekken naar een continu dialoog.

Door het starten van een continu dialoog met je mensen ben je constant op de hoogte van de mate van tevredenheid over de arbeidsrelatie, je weet wat de actuele ontwikkelingsbehoefte is en vooral wat het potentieel van je mensen is.

Deze aspecten zijn meer dan ooit zo belangrijk om samen op de juiste manier te kunnen werken aan het bereiken van organisatiedoelstellingen en om te kunnen anticiperen op de huidige ontwikkelingen en de economische effecten hier van.  De zelfbewuste ondernemers zouden bereid moeten zijn om de verantwoordelijkheid te nemen voor en te investeren in de ontwikkeling van hun organisatie en die van hun medewerkers. Op die manier maken zij de organisatie en hun mensen zo niet alleen toekomstbestendig. Ze zorgen er dan ook voor dat hun mensen hun eigen toekomst creëren.

P&O Specialist en Productiviteit

Lees verder

P&O Specialist

Personeel het belangrijkste kapitaal van een bedrijf.

Uit een goed personeelsbeleid vloeit een hoger rendement als bedrijfsresultaat voort. Daarom werk ik met een P&O specialist als partner. Tegenwoordig is functioneren en beoordeling een continu proces dat voor een groot deel gedigitaliseerd kan worden. Hierbij geeft de medewerker zelf aan waar hij behoefte aan heeft middels een eigen medewerkersportal.

HP Valves
Lees verder

Productiviteit

Meer productiviteit met gedreven medewerkers en teams

Hoe verbetert u het rendement van uw (maak)bedrijf. Natuurlijk door kwaliteit te leveren. Door kosten te verlagen, lever betrouwbaarheid te verhogen en snelle levertijden te hanteren. En door te investeren. In machines en productieprocessen. En niet te vergeten: in de ontwikkeling van medewerkers en teams. Want zij zijn het hart van uw bedrijf.